Τρέχουσα προσφορά

Η μεγάλη διάσχιση !

 


Η Μεγάλη Διάσχιση !

Διάσχιση: Πηγές Αώου – Βάλια Κάλντα – Σμόλικας – Κόνιτσα

Ακόμη: Via Ferrata + Rafting

Διάρκεια: 6 ημέρες, 25-30 Ιουλίου 2023.

Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις αυτό το μοναδικό οικοσύστημα της Ηπείρου είναι να το περπατήσεις, να το σκαρφαλώσεις, και να διασχίσεις τα ποτάμια του.

Ελάτε να ζήσετε μαζί μας μια εμπειρία ζωής!

Η Βάλια Κάλντα είναι μια όμορφη κοιλάδα που βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά της Πίνδου. Από τη μια πλευρά το Μέτσοβο και από την άλλη το χωριό Βοβούσα.

Ένα ποτάμι διασχίζει την κοιλάδα και δημιουργεί μια εντυπωσιακή λεκάνη με ψηλά δέντρα και χορτολιβαδικές εκτάσεις. Ο παραπόταμος αυτός χύνεται στον Αώο, που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ποταμούς της Ελλάδας, με αναφορές απο αρχαίους Έλληνες αλλα και Ρωμαίους συγγραφείς.

Ο Σμόλικας (βλάχικα: Smolcu) είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο, με υψόμετρο 2.637 μέτρα. Στην περιοχή του Σμόλικα βρίσκονται μερικά από τα πιο ορεινά χωριά της Ελλάδας, όπως η Σαμαρίνα, η Σμίξη, οι Πάδες, το Παλαιοσέλλι. Απο τον Σμόλικα πηγάζουν οι παραπόταμοι του Αλιάκμονα, Βενέτικος και Γρεβενιώτικος. Καλύπτεται από πλούσια βλάστηση, κυρίως μαυρόπευκου, ρόμπολου, οξιάς αλλά και απο πολλά φυλλοβόλα. Κάτω από την ψηλότερη κορυφή του σχηματίζεται η ομόνυμη δρακόλιμνη αλλά και άλλες μικρότερες παροδικές αλπικές λίμνες.

Η κορυφή του πλαισιώνεται από πολλές άλλες ψηλές κορυφές άνω των 2.000 μέτρων όπως οι: Μόσια (2610μ), Καπετάν Τσεκούρας (2253μ), Μπογντάνι ή Βούζι (2239μ), Αλογότοπος (2230μ), Πέτρα Γκαγκαράντζα ( 2045μ).

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Ημερομηνία: Τρίτη 25/7/2023

Διαδρομή: Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης – Κόνιτσα

Περιγραφή: Αυτοκίνητο της διοργάνωσης θα σας παραλάβει από το αεροδρόμιο της Θεσαλονίκης με προορισμό την γραφική και σε εντυπωσιακό σημείο χτισμένη, μικρή κωμόπολη της Κόνιτσας. Εκεί θα γίνει η γνωριμία σας με τους οδηγούς μας και αφού ξεκουραστείτε θα δειπνήσετε και θα διανυκτερεύσετε στο ξενοδοχείο.

Ημερομηνία: Τετάρτη 26/7/2023

Διαδρομή: Καταφύγιο Μαυροβουνίου – Βωβούσα

Ώρα αναχώρησης: 8:00 π.μ. Εκτιμώμενη ώρα άφιξης: 6:00 μ.μ.

Απόσταση: περίπου 12 χιλιόμετρα

Διάρκεια πορείας: περίπου 8 ώρες (μέτριας δυσκολίας)

Περιγραφή:. Αναχώρηση για το καταφύγιο Μαυροβουνίου (2 ώρες περίπου) που αποτελεί και σημείο εκκίνησης της διάσχισής μας.

Η διαδρομή ακολουθεί μια όμορφη πορεία μέσω αλπικού δάσους με αστραποκαμένα ρόμπολα. Μας ανεβάζει στην κορυφή Φλέγγα (2157μ.) Η πανοραμική θέση της εντυπωσιάζει με θέα προς τη λίμνη του Αώου, το Εθνικό Πάρκο της Βάλια Κάλντα, την κορυφή Αυγό, τις Δρακόλιμνες και τον Σμόλικα (2637μ,) Από την κορυφή ξεκινάμε στο μονοπάτι προς τις δίδυμες μυθικές Δρακόλιμνες που σχηματίζονται κάτω από την ομόνυμη κορυφή. Οι δρακόλιμνες βρίσκονται στην καρδιά του εθνικού πάρκου Βίκου-Αώου. Αποτελούν πηγές του Αρκουδορέματος που διασχίζει την κοιλάδα Βάλια Κάλντα

Μετά από ένα διάλειμμα για ένα σνακ και τις απαραίτητες φωτογραφίες κατηφορίζουμε το δασικό μονοπάτι προς το Αρκουδόρεμα. Η περιοχή είναι πλούσια σε πανίδα και αποτελεί το σπίτι σπάνιων ειδών και της αρκούδας της Πίνδου.

Διασχίζουμε το παρθένο ποτάμι που κινείται παράλληλα της πορείας μας προς Βοβούσα. Πριν την άφιξή μας στη Βοβούσα θα κολυμπήσουμε στα κρυστάλινα νερά του! Φαγητό και διανυκτέρευση στο καταφύγιο “Βάλια Κάλντα”.

Ημερομηνία: Πέμπτη 27/7/2023

Διαδρομή: Βωβούσα – Δίστρατο, διάσχιση Ε6

Ώρα αναχώρησης: 8:00 π.μ. Εκτιμώμενη ώρα άφιξης: 4:00 μ.μ.

Απόσταση: περίπου 16 χιλιόμετρα

Διάρκεια: περίπου 8 ώρες (εύκολη)

Με αφετηρία το γραφικό χωριό της Βωβούσας πεζοπορούμε αρχικά σε ασφαλτόδρομο και στη συνέχεια σε χωματόδρομο για 3,5 χιλ. παράλληλα με τον εντυπωσιακό ποταμό Αώο. Στη συνέχεια ακολουθούμε μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στο ρέμα του Καταρράκτη. Ανηφορίζοντας θα μπούμε πάλι σε χωματόδρομο στο Παλαιομονάστηρο. Μία ώρα αργότερα θα πεζοπορούμε τα ρέματα, τις πηγές και τα πυκνά δάση με οξιές, βελανιδιές, κρανιές και τα πολλά πεύκα της Βάλια Στάθη, περνώντας τα φυσικά σύνορα μεταξύ Μακεδονίας και Ηπείρου.

Το μονοπάτι μας ανηφορίζει για τη θέση “Σκρίου” (που σημαίνει Σκάλα στα βλάχικα), συνεχίζοντας σε δασικά βοσκοτόπια. Τερματίσουμε λίγο αργότερα στο Δίστρατο με κλεφτές ματιές προς την Τραπεζίτσα, και τον Σμόλικα. Φαγητό σε ταβέρνα και διανυκτέρευση σε ξενώνα του χωριού.

Ημερομηνία: Παρασκευή 28/7/2023

Διαδρομή: Πεζοπορία στην κορυφή του Σμόλικα, Δρακόλιμνη Σμόλικα και άφιξη στο Παλιοσέλι.

Ώρα αναχώρησης: 8:00 π.μ. Εκτιμώμενη ώρα άφιξης: 7:00 μ.μ.

Απόσταση: περίπου 22 χιλιόμετρα

Διάρκεια: περίπου 11 ώρες (μέτριας δυσκολίας. Απαιτείται εμπειρία σε κίνηση διαρκείας σε σαθρό πεδίο. Ανάλογα με τη φυσική κατάσταση της ομάδας ενδέχεται σε ένα δύο πιο δύσκολα περάσματα να τοποθετήσουμε σταθερό σχοινί ασφαλείας.)

Μετά από το πρωινό μας στο Δίστρατο, αυτοκίνητο θα μας οδηγήσει στη Σαμαρίνα, ένα από τα ψηλότερα χωριά της χώρας μας σε υψόμετρο 1500μ. που περιστοιχίζεται από δασωμένες πλαγιές, και αλπικά βοσκοτόπια.

Ξεκινάμε την ανάβασή μας σε πυκνό δάσος με οξυές πεύκα και έλατα. Σε μιάμιση ώρα συναντάμε καταπράσινα λιβάδια μέχρι την πηγή Σουλοτήρη (1920 μ.). Το μονοπάτι συνεχίζει πιο βραχώδες και απαιτητικό κατευθυνόμενο προς τις αλπικές πλαγιές του Σμόλικα. Αριστερά μας αφήνουμε την κορυφή Καπετάν Τσεκούρας και πεζοπορούμε προς το φανταστικό διάσελο κάτω από την κορυφή Μπογδάνι. Τριγύρω μας ένα πανοραμικό θέαμα!

Νότια η δυσπρόσιτη κοιλάδα Βάλια Κίρνα, δυτικά οι κορυφές της Μόσιας (2.554 μ.) και η ομόνυμη λίμνη της. Συνεχίζουμε διασχίζοντας το οροπέδιο προς τη ράχη της Μόσιας. Το τοπίο άγριο και εντυπωσιακό. Αφού περάσουμε δεξιά από τη Μόσια πορευόμαστε προς την κορυφογραμμή του Λαιμού (2530 μ.). Κατεβαίνουνε το δύσβατο και βραχώδες μονοπάτιι της Σκάλας. Το έδαφος πετρώδες και σαθρό με το μονοπάτι να χάνεται σε μερικά σημεία και να εναλλάσεται με γιδόστρατα. Στη συνέχεια αφήνουμε το καθηλωτικό αυτό μέρος για να ανηφορίσουμε προς το δεύτερο ψηλότερο βουνο της Ελλάδας, την κορφή του γερο-Σμόλικα στα 2.637 μ. Εδώ με καλή ορατότητα τα βλέπουμε όλα! Πίσω μας η απίστευτης ομορφιάς απόκρημνη διαδρομή μας. Μπροστά μας η πανέμορφη Δρακόλιμνη σε σχήμα καρδιάς. Απέναντι η μαγευτική κορυφογραμμή της Τύμφης.

Αυτό κι αν είνα θέαμα!!!

Κατηφορίζουμε προς τη Δρακόλιμνη (2050 μ.). Σύμφωνα με την παράδοση ο γίγαντας από απέναντι, απο την Τύμφη, πετούσε στον Σμόλικα μαύρες κοτρώνες ενώ ο γίγαντας του Σμόλικα ανταπέδιδε με άσπρες πέτρες. Η ξεκούρασή μας και το κολατσιό στις όχθες της θα μας μείνει αξέχαστη. Πριν δύσει ο ήλιος θα πεζοπορήσουμε για μία ακόμα ώρα μέχρι το καταφύγιο Παλιοσελίου όπου θα μας παραλάβει αυτοκίνητο με τελικό προορισμο την Κόνιτσα. Φαγητό και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.

Ημερομηνία: Σάββατο 29/7/2023

Δραστηριότητα: Rafting

Ώρα αναχώρησης: 12:00 π.μ. Εκτιμώμενη ώρα άφιξης: 7:00 μ.μ.

Μέρα ξεκούρασης από πεζοπορία. Μετά το πρωινό μας στην Κόνιτσα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στο μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων, που αποτελεί και σημείο εισόδου και θέας στον Εθνικό Δρυμό,, στις πλατείες ή στα μουσεία της Κόνιτσας.

Στις 12 το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το Μπουραζάνι, μια όμορφη , γλυκιά κοιλάδα, που είναι και σύνορο με την Αλβανία. Κατά την διάρκεια της διαδρομής μας θα εξετάσουμε τα γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία της περιοχής του λεκανοπεδίου Κόνιτσας –Μπουραζανίου και του Εθνικού Δρυμού Natura 2000. Με αφετηρία το Μπουραζάνι θα ξεκινήσουμε το ράφτινγκ στον Αώο με εξοπλισμό και τους έμπειρους οδηγούς ποταμών της NO LIMITS.

Ο Αώος στο σημείο αυτό μεγαλώνει μετά την ένωσή του με ένα από τα καθαρότερα και πιο κρύα ποτάμια της χώρας, το Βοϊδομάτη.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία κατάβασης ποταμών. Η διάρκεια της κατάβασης είναι μιάμιση ώρα, ενώ η όλη διαδικασία με κάποιο διάλειμα για σνάκ διαρκεί περιπου τρεις ώρες.

Η ολοκλήρωση της κατάβασης του ποταμού, θα γίνει κοντά στην θρυλική Ιερά Μονή Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης. Το βυζαντινό αυτό μοναστήρι βρίσκεται 400 μέτρα από τα ελληνοαλβανική μεθόριο και μόλις 20χιλ. από την Κόνιτσα. Το προσωνύμιό της (Μολυβδοσκέπαστη) οφείλεται στο γεγονός ότι η στέγη του καθολικού της ήταν σκεπασμένη με φύλλα μολύβδου. Η μονή βρίσκεται δίπλα από τη σμίξη του ποταμού Αώου με τον Σαραντάπορο.

Στη συνέχεια επιστροφή στην Κόνιτσα, φαγητό και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Ημερομηνία: Κυριακή 30/7/2023

Δραστηριότητα: Via Ferrata

Ώρα αναχώρησης: 8:00 π.μ. Εκτιμώμενη ώρα άφιξης: 2:00 μ.μ.

Δραστηριότητα: Via Ferrata της Κόνιτσας

Η Via Ferrata βρίσκεται στον ποταμό Αώο δίπλα στην Κόνιτσα. Η διαδρομή μας ξεκινά και καταλήγει στο ιστορικό πέτρινο γεφύρι. Θα πεζοπορήσουμε παράλληλα του Αώου με κατεύθυνση προς την ιερά Μονή Στομίου, μέχρι το φράγμα του ποταμού. Αφήνοντας τον χωματόδρομο θα μπούμε αριστερά σε μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στη μεγάλη εναέρια γέφυρα Θιβετιανού τύπου 35 μέτρα πάνω από τον Αώο. Εκεί θα φορέσουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό ασφαλείας και θα διασχίσουμε το εναέριο πέρασμα, που θα εκτινάξει την αδρεναλίνη μας!

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια μικτή διαδρομή πεζοπορικών και αναρριχητικών τμημάτων σε απότομους βράχους. Μεταλικές σκάλες και σιδερένια σκαλοπάτια πλαισιόνουν απότομα περάσματα που ασφαλίζονται με συρματόσκοινα. Κατά την ολοκλήρωση της διαδρομής μας θα έχουμε την ευκαιρία να δροσιστούμε στα καθαρά νερά του Αώου.

Επιστροφή στις 2 μ.μ. για φαγητό στην Κόνιτσα. Στη συνέχεια, μεταφορά με αυτοκίνητο της διοργάνωσης στην Θεσσαλονίκη (αεροδρόμιο)

Κόστος

€1.200

Περιλαμβάνονται:

-Τέσσερις διανυκτέρευσες σε ξενώνες και μια διανυκτέρευση σε καταφύγιο,

– Πρωινό, σνάκ και βραδυνό

– Όλες οι οδικές μεταφορές

– Συνοδοί πεζοπορίας

– Οδηγοί rafting (No Limits GR – via ferrata και ο σχετικός εξοπλισμός)

– Η μεταφορά των αποσκευών σας (εκτός του ατομικού σας σακιδίου) θα γίνεται κατά τη διάρκεια της διάσχισης με ευθύνη της διοργάνωσης.

– ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Προσωπικά έξοδα

Επιπλέον φαγητά

Είσοδος σε επισκέψιμο χώρο αν χρειαστεί

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Πεζοπορικό μποτάκι – Πεζοπορικά μπαστούνια. Λόγω των μεγάλων αποστάσεων που θα δυανύονται καθημερινά τα μποτάκια να είναι δοκιμασμένα. Προτείνεται επιπλέον να έχετε μαζί σας αθλητικά παπούτσια (τύπου trail running ή ορεινής πεζοπορίας).

Αδιάβροχα ρούχα

Σακίδιο 30lt περίπου για τις ημερήσιες πεζοπορίες

Γκέτες

Ρούχα ανάλογα με τον καιρό. Παρά το γεγονός ότι η διαδρομή διεξάγεται στο μέσο του καλοκαιριού, στα μεγαλύτερα υψόμετρα επικρατούν ψυχρότερες και υγρότερες συνθήκες. Ενδέχεται να χρειάζονται αντιανεμικά, αδιάβροχα και πιο ζεστά ρούχα . Οι συνοδοί σας θα σας ενημερώνουν για τις εκάστοτε συνθήκες καθημερινά πριν την αναχώρησή μας.

Σνακ για όλες τις ημέρες (που θα διανεμηθεί από τη διοργάνωση, και μπουκάλι νερού.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ :

Σε περίπτωση κακοκαιρίας το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί κανονικά με εναλλακτικές διαδρομές και αξιοθέατα στην περιοχή.

Οι δραστηριότητες αυτές προαπαιτούν πολύ καλή φυσική κατάσταση, εμπειρία κίνησης σε διάφορες συνθήκες στο βουνό και σε βραχώδες πεδίο.

COVID 19

Στην εξόρμησή μας θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας που επιβάλει το κράτος στις επιμέρους υπηρεσίες και δραστηριότητες. Ενημερωθείτε στους παρακάτω συνδέσμους για οτιδήποτε αφορά την πανδημία.

Covid-19

Γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας

ΕΟΔΥ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνα:

+306944290252 Τακόπουλος Άγγελος

+306944573299 Αθανασίου Γιάννης

Και στο inbox της σελίδας μας: www.fb.com/nolimits.rafting

No Limits – Τρόπος να Ζεις !

 

Χρήσιμα τηλέφωνα

Κόνιτσα
Δημαρχείο : 26550 22191
ΤΑΞΙ : 26550 22500
ΚΤΕΛ: 26550 22214
Αστυνομία : 26550 22202
Κέντρο υγείας : 26550 23111
Περισσότερα 

Ιωάννινα
ΚΤΕΛ : 26510 26286
Αεροδρόμιο : 26510 26218

 

Έγραψαν για εμάς

Booking.com
Google Business
Facebook

Loading...